Hjemmelavet cremet kartoffelsuppe

Kulden bliver nu mere og mere en del af hverdagen i Danmark igen og derfor er suppe et fantastisk bud på aftensmaden i den kommende uge og I skal derfor ikke snydes for min opskrift på en fantastisk cremet kartoffelsuppe;

Listen over ingredienser (4 pers.)
1.6kg kartofler
2 løg
125 g. smør
2 pakker bacon el. Tulips Pålækker lufttørret svinekam
Cremefraiche
Salt
Frisk bredbladet timian (tilvalg – ikke en nødvendighed)
1-2 baguette

Start med at tænd ovnen på 200grader varmluft, da den skal bruges til bacon/svinekam.

Alle kartofler og løg skrælles, tag herefter 4-5 mellemstore kartofler fra og skær resten af kartoflerne og løg i små tern og kom dem i en gryde med vand, så det dækker ca. 1,5cm over kartoflerne og de er nu klar til at sættes til kogning – kig til det med jævne mellemrum og stik i kartoflerne med en gaffel eller lign. for at finde ud af om de er møre.

Ovnen burde være varm nu og vi skal derfor i gang med bacon/svinekam toppingen.

Lig bagepapir på en bradepande og fordel herefter pålægget i striber efter hinanden og sæt det i ovnen til det er tilpas efter din egen smag – det er en god ide at ligge det på et par stykker køkkenrulle efter tilberedningen, så det overskydende fedt kan suges væk og til sidst hakkes det ud i små stykker.

Vi vender nu tilbage til de kartofler som vi tog fra i starten – disse skal nu snittes ud til små tern, så de kan steges til croutoner.

Når disse er helt snittet ud, startes en pande som påføres godt med olie, når den er varm og dine nysnittede kartoffeltern steges til de er gyldne og sprøde – når de er nået hertil, tages de af, ligges på et par stykker køkkenrulle for at foretage samme proces som med baconen og herefter saltes de efter smag og behag.

Vi er nu næsten ved vejs ende – kartofler og løg burde nu være møre og derfor skal vi have hældt vandet fra, men i en skål da vi skal bruge det senere.

Når kartoffelvandet er hældt fra, stavblendes kartofler og løg til en lind masse, som du efterfølgende pisker smørret i.

Når smørret er pisket godt ud i, begynder du stille og roligt at hælde kartoffelvandet retur lidt af gangen imens du pisker og indtil du får den konsistens som du ønsker – smag herefter til med salt efter eget behov.

Varm brødet op til det er sprødt og du er nu klar til servering, hvor suppen toppes med cremefraiche, kartoffel croutoner og bacon/lufttørret svinekam.

Bon appetit!

*Timian skal tilføjes før du stavblender, hvis du ønsker at have dette trin med
*Steppet med kartoffelvand kan erstattes med fløde, hvis du ønsker en endnu mere tyk og cremet suppe